Näkemyksiä

Digitalisaation eteneminen vaikuttaa sekä meihin ihmisiin että organisaatioihin. Pilvestä tulee - yhdessä big datan, sosiaalisen median ja esineiden internetin kanssa - keskeinen tekijä yritysten menestykselle. Sen varaan rakennetaan ennen näkemättömiä tuotteita ja palveluita, jotka mullistavat jokapäiväisen elämämme. Tältä sivustolta löydät tietoa ja näkemyksiä siitä, mitä pilven avulla voi saada aikaan ja miten pilviratkaisut voivat vauhdittaa liiketoimintaasi.

Blogi
Lataa ja lue
Uutinen

Palvelut

Valmiit pilviratkaisut ja laadukas integraatio-osaaminen takaavat, että saat nopeasti kaikki hyödyt pilvestä. Palvelumme perustuvat syvälliseen asiakastarpeiden ja toimialojen tuntemukseen. Ne on kehitetty täyttämään toimialojen vaatimukset. Saat meiltä Pohjoismaiden kattavimman pilvipalvelukokonaisuuden. Uusin palvelumme on Tieto OneCloud, monipilviympäristön hallintapalvelu, joka tuo sinulle kaikki
pilven edut yhdessä ratkaisussa. Lue lisää palveluistamme alta:

Asiakkaat

Lähes 150 suurta pohjoismaista yritystä ja julkisen sektorin toimijaa on jo valinnut meidät kumppanikseen matkallaan kohti pilveä ja uutta digitaalista maailmaa. Alla heidän tarinoitaan ja kokemuksiaan.

Uutinen
Tieto jatkaa Eteran käyttöpalvelujen toimittajana
tieto_etera_cooperation_640.png
Tieto ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ovat allekirjoittaneet sopimuksen käyttöympäristöjen ja palveluiden toimittamisesta vuoden 2021 loppuun saakka.
Tieto jatkaa Eteran käyttöpalvelujen toimittajana
Tieto ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ovat allekirjoittaneet sopimuksen käyttöympäristöjen ja palveluiden toimittamisesta vuoden 2021 loppuun saakka.

Tavoitteena on kehittää jo käytössä olevia standardoituja pilvipalveluita sekä taata moderni, skaalautuva alusta Eteran liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin. Sopimuksella haetaan myös kustannustehokkuutta palveluiden tuottamisessa ja luodaan edellytykset järjestelmien ja teknologian uudistamiselle.

- Tieto on meille pitkäaikainen kumppani, joka tuntee ympäristömme vaatimukset ja pystyy kehittämään käyttöpalveluita siten, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Etera haluaa olla osa eläkealan ekosysteemiä, jossa Tiedolla on vahva rooli, kommentoi tietohallintojohtaja Janne Ruuska Eterasta.

- Tiedon ja Eteran pitkä yhteistyö on vahva perusta Eteran käyttöpalveluiden kehittämiselle. Sopimus myös vahvistaa asemaamme pohjoismaisella vakuutussektorilla. Laadukkailla palveluilla pystymme auttamaan asiakasta toimialan vaatimusten ja odotusten täyttämisessä, sanoo johtaja Christian Segersven Tiedosta.

Lisätietoja:
Christian Segersven, Vice President Tieto Financial Services christian.segersven@tieto.com, puh. 050 3112 486

Janne Ruuska, johtaja, tietohallinto, Etera
040 521 1144, janne.ruuska@etera.fi

Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet. www.tieto.fi

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi (http://www.etera.fi) kertoo enemmän.

Share
Uutinen
Ruotsissa Blekingen aluehallinto digitalisoi asianhallinnan Tiedon pilvipalvelulla
mats_brandt_640.png
Tieto on solminut Ruotsissa sopimuksen Blekingen aluehallinnon kanssa asianhallinnan digitalisoimisesta Tiedon Public 360-ratkaisulla.
Ruotsissa Blekingen aluehallinto digitalisoi asianhallinnan Tiedon pilvipalvelulla

Tieto on solminut Ruotsissa sopimuksen Blekingen aluehallinnon kanssa asianhallinnan digitalisoimisesta Tiedon Public 360-ratkaisulla. Tieto julkisti viime viikolla myös Suomen valtionhallinnon ottavan käyttöön saman ratkaisun VAHVA-hankkeessa.

Blekingen aluehallinnon siirtyminen omasta asianhallintajärjestelmästä pilvipohjaiseen ratkaisuun tekee tietojen käsittelystä nopeampaa, tehokkaampaa ja joustavampaa.

– Tiedon pilvipohjainen ratkaisu auttaa helpottamaan ja tehostamaan toimintaamme. Meillä on suhteellisen pieni organisaatio, joten tehokkailla työtavoilla on suuri vaikutus. Nyt pääsemme käsiksi kaikkeen tarvittavaan tietoon nopeasti ja helposti, mikä säästää työntekijöidemme arvokasta aikaa. Loppujen lopuksi on kyse tehokkaammasta asianhallinnasta ja paremmasta palvelusta kaikille alueen asukkaille, sanoo Ingrid Ljungqvist, Blekingen aluehallinnon kansliapäällikkö.

Palvelu perustuu Tiedon Public 360 -ratkaisuun, joka on standardoitu ratkaisu asiakirjan- ja asianhallintaan ja arkistointiin. Ratkaisua käyttää tällä hetkellä noin 450 julkishallinnon asiakasta Pohjoismaissa. Ratkaisu vähentää hallintoon käytettävää aikaa ja tehostaa työprosesseja.

– Olen iloinen, että Blekingen alue ottaa Tiedon ratkaisun käyttöönsä. Tämä sopimus osaltaan vahvistaa, että julkishallinto voi tallentaa tietoja pilveen, ja että se aktiivisesti tehostaa toimintojaan käyttäjäkokemus keskiössä. Parhaat käytännöt toteuttava tuotteemme on käytössä laajasti julkisella sektorilla Pohjoismaissa – Suomessa samaa tuotetta käyttää jo Valtiokonttori ja VAHVA-hankkeen edetessä käyttö alkaa ensi vaiheessa ministeriöissä, presidentin kansliassa ja oikeuskanslerinvirastossa, sanoo Leena Viljo, Suomen julkisen sektorin ja hyvinvointi -ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Tiedosta.

Tiedon Public 360 -ratkaisu tulee aluksi Blekingen aluehallinnon käsittelijöiden ja projektipäälliköiden käyttöön. Jatkossa myös alueen poliittiset päättäjät saavat uuden järjestelmän käyttöönsä. 

– Sopimus on osa kattavaa modernisointi- ja digitointiprosessiamme, joka helpottaa tulevaa integrointiamme maakäräjien kanssa. Maakäräjillä on jo ennestään käytössään Tiedon asiakirjan- ja asianhallintajärjestelmä, Ingrid Ljungqvist kertoo.
Lisätietoja:

Leena Viljo, julkisen sektorin ja hyvinvointi- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja, Tieto
Puh: 0400 609 458, sähköposti: leena.viljo[at]tieto.com

Ingrid Ljungqvist, hallinnollinen kansliapäällikkö, Region Blekinge
Puh: +46-455-305006, sähköposti: ingrid.ljungqvist[at]regionblekinge.se

Region Blekinge inspiroi, luo tilaisuuksia toisten kohtaamiseen ja vahvistaa Blekingen aluetta Ruotsissa ja Euroopassa. Yhdessä Blekingen alueen kuntien ja maakäräjien kanssa työskentelemme tehdäksemme alueesta houkuttelevamman vierailijoille, asukkaille ja yrittäjille. www.regionblekinge.se

 (http://www.regionblekinge.se/)Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet. www.tieto.fi 

Share
Uutinen
Tieto jatkaa Folksamin tukemista IT-infrastruktuurin uudistamisessa
folksam_640.jpg
Folksam on jälleen valinnut Tiedon strategiseksi kumppanikseen tukemaan Folksamin digitalisoitumista.
Tieto jatkaa Folksamin tukemista IT-infrastruktuurin uudistamisessa
Folksam, yksi Ruotsin suurimmista vakuutusalan yrityksistä, on jälleen valinnut Tiedon strategiseksi kumppanikseen tukemaan Folksamin digitalisoitumista. Jatkosopimus on voimassa kolme vuotta ja kattaa sekä sovelluspalveluita että nykyisen IT-infrastruktuurin uudistamista.

Folksam jatkaaa infrastruktuurinsa ja sovellustensa modernisoimista Tiedon kanssa. Uuden sopimuksen myötä Tieto toimittaa Folksamille modernit ja kattavat IT-palvelut, joiden avulla luodaan edellytykset Folksamin IT-järjestelmien ja teknologioiden uudistamiselle ja uusien digitaalisten palvelujen toteuttamiselle. Tieto myös siirtää Folksamin IT-infrastruktuurin pilveen, mikä mahdollistaa kustannustehokkaat ja standardoidut ratkaisut esimerkiksi Tiedon Compliance Cloud -ratkaisun myötä.

– Avainasia meille päätöksessä on ollut  Tiedon kyky tarjota monipuolisia palveluja, joiden avulla Folksam voi jatkaa toiminnan digitalisoimista ja infrastruktuurin modernisointia varmalta ja luotettavalta pohjalta. Tieto ymmärtää tarpeemme ja pystyy toimittamaan ratkaisuja, jotka tuovat todellista lisäarvoja IT-toimintoihimme, sanoo Gunnar Fröderberg, Folksamin CIO.

– Haluamme olla aktiivisessa roolissa asiakkaan digitalisointiprosessissa ja olemme ylpeitä, että Folksam osoittaa tällä jatkosopimuksella jatkuvaa luottamusta toimintaamme ja yhteistyötämme kohtaan, sanoo Per Johanson, Tiedon Finanssipalvelut -toimialan johtaja.

Lisätietoja antaa:
Per Johanson, EVP, Head of Financial Services, Tieto
+46 76 821 20 29  per.johanson@tieto.com

Folksam on asiakasomisteinen vakuutusyhtiö, joka tarjoaa vakuutus- ja eläkesijoituspalveluja. Lähes joka toisella ruotsalaisella on vakuutus Folksamissa, ja yhtiö on yksi Ruotsin suurimmista varainhoitoyhtiöistä. Yrityksen visiona on tarjota asiakkaille varmuutta ja kestävää kehitystä. Lisätietoja osoitteesta www.folksam.se

Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet. www.tieto.fi

Share

Pilven tulevaisuus

Pilven tulevaisuus on toimialapilvissä. Ne ovat pilvipalveluita, jotka täyttävät kunkin toimialan erityistarpeet. Ne vastaavat toimialan yhteisiin haasteisiin ja noudattavat alan lainsäädäntöä ja prosesseja. Tulemme näkemään, miten toimialapilvien sisällä ja niiden välillä syntyy uusia liiketoimintamalleja ja kasvaa uusia tulovirtoja. Lue lisää pilven tulevaisuudesta.

Uutinen
Uutinen
Uutinen
Tieto lanseeraa uuden palvelun – pilven hyödyt nopeasti ja kustannustehokkaasti käyttöön
Teco
Tieto Enterprise Cloud Orchestrator (TECO)
Tieto lanseeraa uuden palvelun – pilven hyödyt nopeasti ja kustannustehokkaasti käyttöön

Tieto julkistaa tänään uuden pilvipalvelualustan, joka lyhentää merkittävästi uusien palveluiden käyttöönottoon tarvittavaa aikaa ja laskee kustannuksia jopa 20 prosenttia. Pitkälle automatisoitu ratkaisu on kehitetty yhteistyössä johtavien pohjoismaisten yritysten kanssa.

Tänään lanseerattava Tieto Enterprise Cloud Orchestrator (TECO) on yrityksille ja organisaatioille uudenlainen tapa tuottaa sovelluksia ja palveluita loppukäyttäjille. Uuden pilvipalvelualustan ansiosta yritykset voivat keskittyä kehittämään ja tuomaan tarjolle uusia sähköisiä palveluita ja tuotteita paljon nopeammin ja joustavammin.

Uusi palvelu automatisoi sovellusten elinkaaren hallinnan alusta loppuun. Samoin se automatisoi tarvittavan infrastruktuurin ja alustojen käyttöönoton. Näin se auttaa yrityksiä ja organisaatioita teollistamaan tietotekniikkansa ja vauhdittamaan prosessejansa.

- Digitalisaation edetessä näemme selkeän muutoksen kuluttajien käyttäytymisessä ja tarpeissa. Kuluttajat vaativat hyvää käytettävyyttä, milloin tahansa ja millä laitteella tahansa.  Yritysten puolestaan täytyy tuottaa  uusia innovatiivisia palveluita yhä nopeammassa tahdissa. Tiedon innovoima uusi pilvipalvelualusta muuttaa tavan, jolla yritykset kehittävät ja ylläpitävät sovelluksiaan. Se mahdollistaa yrityksille nopeamman innovoinnin, edullisemman palvelukehityksen ja liiketoiminnan tehostamisen – jolloin kuluttajat saavat uudet palvelut nopeammin käyttöönsä, kertoo Ari Karppinen,  Tiedon jatkuvista palveluista vastaava johtaja.

Aikaa ja rahaa säästyy – uudet palvelut käyttöön minuuteissa kuukausien sijaan

Uusi palvelu tekee mahdolliseksi integroida perinteiset IT-järjestelmät pilveen optimaalisella tavalla. TECO perustuu avoimiin standardeihin rajapintoihin (APIs), jolloin asiakasorganisaatio voi hyödyntää pilviekosysteemissä tarjolla olevia valmiita sovelluksia. Itsepalveluportaalin avulla asiakas voi tilata, valvoa ja seurata reaaliajassa käytössään olevia sovelluskokonaisuuksia, sekä tuoda hetkessä uusia sovelluksia ja päivityksiä loppukäyttäjille. Yritysten kehitysprosessit, jotka ennen veivät viikkoja tai jopa kuukausia, voidaan nyt automatisoida ja viedä läpi muutamassa minuutissa.

- Ensimmäiset TECO:n asiakaskokemukset osoittavat, että kehitysprosessien tehokkuus on kasvanut noin 40 prosenttia ja ICT-kulut laskeneet keskimäärin 20 prosenttia automaation ansiosta, jatkaa Ari Karppinen.

TECO kuuluu Tiedon kasvavaan valikoimaan digitalisointi- ja pilvipalveluja. Pilvipalvelut ovat Tiedon nopeimmin kasvavaa liiketoimintaa, ja vuoteen 2020 mennessä, arviolta noin 80 prosenttia Tiedon Jatkuvien palveluiden liikevaihdosta tulee pilvipalveluista. Tieto on Pohjoismaiden suurin pilvipalvelutoimittaja.

Lisätietoja:

Ari Karppinen, jatkuvista palveluista vastaava johtaja, Tieto
puh: 020 727 1137, sähköposti: ari.karppinen[at]tieto.com

Tieto on Pohjoismaiden suurin tietotekniikan palveluyritys, joka tarjoaa täyden elinkaaren IT-palveluita. Tarjoamme myös tuotekehityspalveluita viestinnän ja sulautettujen teknologioiden alalla maailmanlaajuisesti. Vahvan toimialatuntemuksen, teknologiavision ja innovatiivisen ajattelun kautta Tieto innostaa ja haastaa asiakkaitaan löytämään uusia tapoja liiketoimintansa vauhdittamiseksi.

Tiedolla on vahva pohjoismainen perintö. Yhdistämme maailmanlaajuisen osaamisen paikalliseen läsnäoloon. Tiedon pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yrityksen palveluksessa työskentelee yli 13 000 ammattilaista yli 20 maassa. Tiedon liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq:ssa Helsingissä ja Tukholmassa. www.tieto.fi

Share

Ota yhteyttä

CAPTCHA
We use CAPTCHA test to tell humans and computers apart. Please mark the checkbox to submit the form.