Näkemyksiä

Digitalisaation eteneminen vaikuttaa sekä meihin ihmisiin että organisaatioihin. Pilvestä tulee - yhdessä big datan, sosiaalisen median ja esineiden internetin kanssa - keskeinen tekijä yritysten menestykselle. Sen varaan rakennetaan ennen näkemättömiä tuotteita ja palveluita, jotka mullistavat jokapäiväisen elämämme. Tältä sivustolta löydät tietoa ja näkemyksiä siitä, mitä pilven avulla voi saada aikaan ja miten pilviratkaisut voivat vauhdittaa liiketoimintaasi.

Blogi
Lataa ja lue
Uutinen

Palvelut

Valmiit pilviratkaisut ja laadukas integraatio-osaaminen takaavat, että saat nopeasti kaikki hyödyt pilvestä. Palvelumme perustuvat syvälliseen asiakastarpeiden ja toimialojen tuntemukseen. Ne on kehitetty täyttämään toimialojen vaatimukset. Saat meiltä Pohjoismaiden kattavimman pilvipalvelukokonaisuuden. Uusin palvelumme on Tieto OneCloud, monipilviympäristön hallintapalvelu, joka tuo sinulle kaikki
pilven edut yhdessä ratkaisussa. Lue lisää palveluistamme alta:

Asiakkaat

Lähes 150 suurta pohjoismaista yritystä ja julkisen sektorin toimijaa on jo valinnut meidät kumppanikseen matkallaan kohti pilveä ja uutta digitaalista maailmaa. Alla heidän tarinoitaan ja kokemuksiaan.

Elo jatkaa käyttö- ja pilvipalvelujen sopimusta Tiedon kanssa
elo_renews_infrastructure_and_cloud_services_agreement.png
Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Tieto ovat sopineet aiemman sopimuksensa jatkamisesta. Yhteistyön tärkeimmät tavoitteet ovat Elon kannalta kustannustehokkuus, skaalautuvuus sekä tulevaisuuden menestystä tukeva muutosohjelma.
Elo jatkaa käyttö- ja pilvipalvelujen sopimusta Tiedon kanssa
Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Tieto ovat sopineet aiemman sopimuksensa jatkamisesta. Yhteistyön tärkeimmät tavoitteet ovat Elon kannalta kustannustehokkuus, skaalautuvuus sekä tulevaisuuden menestystä tukeva muutosohjelma.

Tämän viisivuotisen sopimuksen myötä Tieto tarjoaa Elolle käyttö- ja pilvipalveluja sekä luo nykyaikaisen skaalattavan alustan kustannustehokkuuden varmistamiseksi ja toiminnan yksinkertaistamiseksi. Lisäksi luodaan Elon tulevaisuuden tarpeita ja tehokasta arvoketjua tukevat toimintaolosuhteet. 

Kumppanuudessa keskitytään Elon tavoitteiden toteuttamiseen pilvipalvelujen, standardiratkaisujen, online-palvelujen, automaation ja virtualisoinnin avulla. Lisäksi Tieto luo hyvät kehitysolosuhteet, jotta järjestelmiä ja teknologioita voidaan uudistaa osana yrityksen muutosohjelmaa.  

– Olemme työskennelleet yhdessä Elon kanssa jo pitkään ja olemme iloisia, että he luottavat meihin jatkossakin. Teemme läheistä yhteistyötä Elon kanssa ja autamme heitä pääsemään muutostavoitteisiinsa, sanoo Suomen Tiedon Financial Services -toimialan johtaja Maarit Selin. 

Uudistamalla ja nykyaikaistamalla Elon toimintaympäristöä voidaan varmistaa, että tulevaisuudessa voidaan panostaa vahvasti asiakaskokemukseen ja digitaalisiin palveluihin. Mukautuva ympäristö tukee myös vaatimustenmukaisuutta, kun tulee uusia viranomaisvaatimuksia kuten uusi tietosuoja-asetus GDPR.  

– Tieto on strateginen yhteistyökumppanimme ja he ymmärtävät liiketoimintaan ja teknologiaan liittyvät tulevaisuuden tarpeemme, sanoo Elon tietohallintojohtaja Aaro Mutikainen. 

Lisätietoja antavat: 

Maarit Selin, Vice President Tieto Financial Services Finland
maarit.selin@tieto.com  050 558 7292 (http://tel:+358%2050%205587292

Aaro Mutikainen, Chief Information Officer, Elo
aaro.mutikainen@elo.fi 040 503 5233 (http://tel:+358%2040%205035233

Tieto
Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet. www.tieto.fi 

Elo
Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka huolehtii asiakasyritystensä työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta.  Elo perustettiin 1.1.2014, kun LähiTapiola Eläkeyhtiö ja Eläke-Fennia fuusioituivat. Yhtiö vastaa noin 700 000 henkilön eläketurvasta. Elon eläkesijoitusten tuotto on noin 3 miljardia euroa ja sijoitusomaisuuden markkina-arvo noin 23 miljardia euroa. www.elo.fi 

Share
Asiakastarina
Tieto ja Metsä Group uudistavat metsänhoitoa - dronet löytävät kaarnakuoriaiset ja keräävät informaatiota metsien nykytilasta
drone_640.png
Tieto ja Metsä Group uudistavat metsänhoitoa - dronet löytävät kaarnakuoriaiset ja keräävät informaatiota metsien nykytilasta

Tieto ja Metsä Group digitalisoivat metsänhoitoa hyödyntämällä droneja eli kuvauskoptereita. Uuden teknologian ansiosta puiden kaarnakuoriaistuhot havaitaan erittäin varhaisessa vaiheessa ja ongelman hoitaminen säästää metsät suuremmilta tuhoilta. Dronet tuottavat lisäksi monipuolista ja luotettavaa digitaalista informaatiota metsien nykytilasta, jota hyödynnetään metsänhoidossa ja -suunnittelussa.  

drone_forest_png

Metsänhoito helpottuu ja kuoriaistuhot vähenevät 

Kuusien kaarnakuoriaistuhot nähdään dronien ottamissa monispektrikuvissa jo paljon aiemmin kuin ihmissilmä havaitsee mitään. Tuholaisten vauriot aiheuttavat muutoksia puiden aineenvaihdunnassa ja uusi teknologia näyttää muutoskohdat kuvissa, eri väreillä. Kaarnakuoriaistuhoja hoidetaan puunkaadoilla sekä estetään niiden leviäminen laajemmalle metsäalueelle. 

Digitaalinen ja luotettava informaatio mullistaa metsänsuunnittelun 

Kuvauskoptereiden keräämä digitaalinen informaatio uudistaa metsäsuunnittelun. Metsistä saatavat kohdennetut tiedot tehostavat esimerkiksi maastossa suoritettavien tehtävien hoitamista. Saatuja tietoja hyödynnetään tutkittaessa esimerkiksi alueellisia, maantieteellisiä ja puustokohtaisia eroavaisuuksia – mahdollisuuksia on rajattomasti. Uudet ratkaisut ovat myös luontoystävällisiä ja tukevat kestävää kehitystä. 

Tieto kehitti metsäomaisuuden hallinnointijärjestelmän 

”Haluamme tarjota asiakkaillemme alan parhaat ratkaisut ja toimimme yhteistyössä innovatiivisten kumppaneiden kanssa. Ekologinen drone-ratkaisu on kehitetty itävaltalaisen Festmeterin kanssa ja se on osa Tiedon metsäteollisuudelle suunnittelemaa Digital Forest Twin -palvelukonseptia. Ratkaisu mahdollistaa metsäomaisuuden virtuaalisen hallinnoinnin ja puunhankinnan toimitusketjun optimoinnin”, toteaa Jaakko Kuusisaari, toimialajohtaja, Wood & Fibre, Tieto. 

Digital Forest Twin tarkoittaa metsävarojen ns. digitaalista kaksosta, joka on tarkka kopio reaalimaailman kohteesta. Kaksosen avulla voidaan esimerkiksi laskea metsän arvo, ohjata metsäsuunnittelua, tehdä puukauppaa sekä suunnitella ja mallintaa puun ostoon, korjuuseen ja kuljetuksiin liittyviä toimintoja. 

Share
Uutinen
Tieto jatkaa Eteran käyttöpalvelujen toimittajana
tieto_etera_cooperation_640.png
Tieto ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ovat allekirjoittaneet sopimuksen käyttöympäristöjen ja palveluiden toimittamisesta vuoden 2021 loppuun saakka.
Tieto jatkaa Eteran käyttöpalvelujen toimittajana
Tieto ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ovat allekirjoittaneet sopimuksen käyttöympäristöjen ja palveluiden toimittamisesta vuoden 2021 loppuun saakka.

Tavoitteena on kehittää jo käytössä olevia standardoituja pilvipalveluita sekä taata moderni, skaalautuva alusta Eteran liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin. Sopimuksella haetaan myös kustannustehokkuutta palveluiden tuottamisessa ja luodaan edellytykset järjestelmien ja teknologian uudistamiselle.

- Tieto on meille pitkäaikainen kumppani, joka tuntee ympäristömme vaatimukset ja pystyy kehittämään käyttöpalveluita siten, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Etera haluaa olla osa eläkealan ekosysteemiä, jossa Tiedolla on vahva rooli, kommentoi tietohallintojohtaja Janne Ruuska Eterasta.

- Tiedon ja Eteran pitkä yhteistyö on vahva perusta Eteran käyttöpalveluiden kehittämiselle. Sopimus myös vahvistaa asemaamme pohjoismaisella vakuutussektorilla. Laadukkailla palveluilla pystymme auttamaan asiakasta toimialan vaatimusten ja odotusten täyttämisessä, sanoo johtaja Christian Segersven Tiedosta.

Lisätietoja:
Christian Segersven, Vice President Tieto Financial Services christian.segersven@tieto.com, puh. 050 3112 486

Janne Ruuska, johtaja, tietohallinto, Etera
040 521 1144, janne.ruuska@etera.fi

Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet. www.tieto.fi

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi (http://www.etera.fi) kertoo enemmän.

Share

Pilven tulevaisuus

Pilven tulevaisuus on toimialapilvissä. Ne ovat pilvipalveluita, jotka täyttävät kunkin toimialan erityistarpeet. Ne vastaavat toimialan yhteisiin haasteisiin ja noudattavat alan lainsäädäntöä ja prosesseja. Tulemme näkemään, miten toimialapilvien sisällä ja niiden välillä syntyy uusia liiketoimintamalleja ja kasvaa uusia tulovirtoja. Lue lisää pilven tulevaisuudesta.

Uutinen
Uutinen
Uutinen
Tieto lanseeraa uuden palvelun – pilven hyödyt nopeasti ja kustannustehokkaasti käyttöön
Teco
Tieto Enterprise Cloud Orchestrator (TECO)
Tieto lanseeraa uuden palvelun – pilven hyödyt nopeasti ja kustannustehokkaasti käyttöön

Tieto julkistaa tänään uuden pilvipalvelualustan, joka lyhentää merkittävästi uusien palveluiden käyttöönottoon tarvittavaa aikaa ja laskee kustannuksia jopa 20 prosenttia. Pitkälle automatisoitu ratkaisu on kehitetty yhteistyössä johtavien pohjoismaisten yritysten kanssa.

Tänään lanseerattava Tieto Enterprise Cloud Orchestrator (TECO) on yrityksille ja organisaatioille uudenlainen tapa tuottaa sovelluksia ja palveluita loppukäyttäjille. Uuden pilvipalvelualustan ansiosta yritykset voivat keskittyä kehittämään ja tuomaan tarjolle uusia sähköisiä palveluita ja tuotteita paljon nopeammin ja joustavammin.

Uusi palvelu automatisoi sovellusten elinkaaren hallinnan alusta loppuun. Samoin se automatisoi tarvittavan infrastruktuurin ja alustojen käyttöönoton. Näin se auttaa yrityksiä ja organisaatioita teollistamaan tietotekniikkansa ja vauhdittamaan prosessejansa.

- Digitalisaation edetessä näemme selkeän muutoksen kuluttajien käyttäytymisessä ja tarpeissa. Kuluttajat vaativat hyvää käytettävyyttä, milloin tahansa ja millä laitteella tahansa.  Yritysten puolestaan täytyy tuottaa  uusia innovatiivisia palveluita yhä nopeammassa tahdissa. Tiedon innovoima uusi pilvipalvelualusta muuttaa tavan, jolla yritykset kehittävät ja ylläpitävät sovelluksiaan. Se mahdollistaa yrityksille nopeamman innovoinnin, edullisemman palvelukehityksen ja liiketoiminnan tehostamisen – jolloin kuluttajat saavat uudet palvelut nopeammin käyttöönsä, kertoo Ari Karppinen,  Tiedon jatkuvista palveluista vastaava johtaja.

Aikaa ja rahaa säästyy – uudet palvelut käyttöön minuuteissa kuukausien sijaan

Uusi palvelu tekee mahdolliseksi integroida perinteiset IT-järjestelmät pilveen optimaalisella tavalla. TECO perustuu avoimiin standardeihin rajapintoihin (APIs), jolloin asiakasorganisaatio voi hyödyntää pilviekosysteemissä tarjolla olevia valmiita sovelluksia. Itsepalveluportaalin avulla asiakas voi tilata, valvoa ja seurata reaaliajassa käytössään olevia sovelluskokonaisuuksia, sekä tuoda hetkessä uusia sovelluksia ja päivityksiä loppukäyttäjille. Yritysten kehitysprosessit, jotka ennen veivät viikkoja tai jopa kuukausia, voidaan nyt automatisoida ja viedä läpi muutamassa minuutissa.

- Ensimmäiset TECO:n asiakaskokemukset osoittavat, että kehitysprosessien tehokkuus on kasvanut noin 40 prosenttia ja ICT-kulut laskeneet keskimäärin 20 prosenttia automaation ansiosta, jatkaa Ari Karppinen.

TECO kuuluu Tiedon kasvavaan valikoimaan digitalisointi- ja pilvipalveluja. Pilvipalvelut ovat Tiedon nopeimmin kasvavaa liiketoimintaa, ja vuoteen 2020 mennessä, arviolta noin 80 prosenttia Tiedon Jatkuvien palveluiden liikevaihdosta tulee pilvipalveluista. Tieto on Pohjoismaiden suurin pilvipalvelutoimittaja.

Lisätietoja:

Ari Karppinen, jatkuvista palveluista vastaava johtaja, Tieto
puh: 020 727 1137, sähköposti: ari.karppinen[at]tieto.com

Tieto on Pohjoismaiden suurin tietotekniikan palveluyritys, joka tarjoaa täyden elinkaaren IT-palveluita. Tarjoamme myös tuotekehityspalveluita viestinnän ja sulautettujen teknologioiden alalla maailmanlaajuisesti. Vahvan toimialatuntemuksen, teknologiavision ja innovatiivisen ajattelun kautta Tieto innostaa ja haastaa asiakkaitaan löytämään uusia tapoja liiketoimintansa vauhdittamiseksi.

Tiedolla on vahva pohjoismainen perintö. Yhdistämme maailmanlaajuisen osaamisen paikalliseen läsnäoloon. Tiedon pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yrityksen palveluksessa työskentelee yli 13 000 ammattilaista yli 20 maassa. Tiedon liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq:ssa Helsingissä ja Tukholmassa. www.tieto.fi

Share

Ota yhteyttä