Tiedon asiakkaat valitsevat helpot pilviratkaisut

Pilvipalvelut helpottavat yhteistyötä, tuotantoa sekä sovellusten ja tietojen käyttöä. Sen takia myös pilvipalveluihin siirtymisen pitäisi olla helppoa. Monissa yrityksissä ja organisaatioissa esteenä on kuitenkin käyttöönoton monimutkaisuus. Tieto tarjoaa palveluja, jotka yksinkertaistavat siirtymistä pilveen.
Ari Karppinen

Ari Karppinen, Tieto

"Monissa yrityksissä ja organisaatioissa on käytössä vanhoja talon sisällä kehitettyjä järjestelmiä, joiden siirtäminen pilveen voi olla vaikeaa. Kaikki yritykset eivät ole tietoisia pilvipalvelujen tarjoamista mahdollisuuksista, ja toiset taas epäilevät pilvipalvelujen tietoturvaa tai eivät kykene katsomaan oman IT-osastonsa rajojen ulkopuolelle. Pilvipalveluihin siirtymisen vaatimukset vaihtelevat melko paljon. Sen vuoksi olemme kehittäneet useita palveluita, jotka antavat kaikille mahdollisuuden hyötyä pilvipalveluista ja sujuvoittavat niihin siirtymistä. Pilvipalveluihin siirtymisen pitäisi olla helppoa", toteaa Ari Karppinen, Executive Vice President, Managed Services, Tieto.   

Pilvipalvelut auttavat kehittämään liiketoimintaa 

Tieto tarjoaa useita erilaisia yksityisiä ja julkisia pilviratkaisuja. Valikoimassa on esimerkiksi kapasiteettipalveluja, kuten Tieto Cloud Server, tuottavuuspalveluja, kuten Microsoft-pohjainen Tieto Productivity Cloud ja SharePoint PaaS sekä Google Apps. Tiedon pilvipalvelut yhdistävät yksityisen ja julkisen pilven parhaat puolet. Niiden avulla yritykset ja organisaatiot voivat integroida nykyiset sovellukset uusiin pilvisovelluksiin ja -palveluihin älykkäällä tavalla.

Mikko Pulkkinen, Tieto

"Tarjoamme niin kutsuttuja yhdistettyjä palveluita eli hybridiratkaisuja. Autamme asiakkaitamme integroimaan yksityiset ja julkiset pilvipalvelut turvallisesti ja tehokkaasti heidän omiin liiketoimintakriittisiin sovellusympäristöihinsä. Useimmille tämä tarkoittaa toiminnan siirtämistä vaiheittain pilveen. Se on helpoin tapa tuoda liiketoimintaan pilvipalvelujen tarjoamat kasvu- ja kehitysmahdollisuudet", kertoo Mikko Pulkkinen, Vice President, Shared Services, Tieto.

Tiedon pilvikonsultointi auttaa asiakkaita suunnittelemaan parhaat liiketoimintaprosessien ja nykyisten sovellusten ja infrastruktuurien mukaiset pilviratkaisut. Tiedon asiantuntijoilla on vankka kokemus liiketoiminnan ja IT:n kehittämisestä erityisesti suurissa yrityksissä ja organisaatioissa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Kokemus auttaa löytämään asiakkaalle parhaiten sopivan ratkaisun.

Pilvipalvelut tavoittavat koko maailman

"On selvää, että pilvi-integraatio on tänä päivänä merkittävä kilpailutekijä. Mahdollisuus ostaa sovelluksia, suorituskykyä ja kapasiteettia tarpeen mukaan tekee liiketoiminnasta huomattavasti joustavamman, ketterämmän, nopeamman ja kustannustehokkaamman. Teknisen huippuosaamisen sekä laajan ja pitkäaikaisen toimialatuntemuksen ansiosta olemme innovatiivinen pilvikumppani yrityksille ja organisaatioille ja voimme auttaa kehittämään liiketoimintaa pilviratkaisujen avulla", sanoo Ari Karppinen.

Yrityksen valitsema pilvipalvelumalli riippuu pitkälti toimialasta. Esimerkiksi talous- ja terveyssektorilla julkisten pilvipalvelujen käyttöä rajoittavat lainsäädäntö ja toimialan säädökset. Karppinen ja Pulkkinen uskovat, että julkiset pilvipalvelut tulevat kasvamaan kaikkein nopeimmin, mutta liiketoimintakriittiset sovellukset jäävät yksityiseen pilveen.

"Vaikka julkiset pilvipalvelut tavoittavat nyt koko maailman, yritykset ja organisaatiot pitävät edelleen kaikkein kriittisimmät sovellukset yksityisessä pilvessä. Tiedon turvallisten pohjoismaisten konesalien ja laajan integrointiosaamisen ansiosta korkeatasoista tietoturvaa tarvitsevien asiakkaiden on helppo siirtyä pilvipalveluihin", sanoo Mikko Pulkkinen.


Lisätietoja

www.tieto.fi/pilvi

  • Tieto Cloud Server on yksityinen ja skaalautuva pilviratkaisu kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille ja kaikenlaisiin tarpeisiin. Palvelinkapasiteettia on saatavilla erilaisina pakettiratkaisuina. Suoritinteho voi olla 1–8 suoritinta palvelinta kohti, muisti 1–512 Gt ja tallennuskapasiteetti yhdestä gigatavusta haluttuun määrään teratavuja.
  • Tieto SharePoint PaaS on pilvialusta, jonka avulla asiakkaat voivat käyttää SharePoint-ympäristöä ja sen myötä monia muita ratkaisuja, kuten SharePoint Server Managementia, SQL Server Managementia ja TPC Infrastructure Managementia.
  • Tieto Productivity Cloud on Tiedon Microsoft-pohjainen pilviratkaisu, jonka taustalla on Microsoft Azure, Microsoft Server ja Microsoft SQL. Tieto kuuluu Cloud OS Network -verkostoon.
  • Tieto Google Enterprise Services on vaihtoehto asiakkaille, jotka tarvitsevat julkisia pilviratkaisuja yhteistyöhön ja viestintään.
  • Tieto Lifecare as-a-Service on pilvipalvelu, jonka kehittyneet sovellukset ja integroidut ICT-infrastruktuuripalvelut tarjoavat korkeatasoista suorituskykyä ja tietoturvaa terveystoimialalle ja kouluille.
Share

Ota yhteyttä

Mikko Pulkkinen
Vice President, MS Shared Services