Taneli Tikka siirtyy Tietoon johtamaan seuraavaa teollista vallankumousta

Tieto on nimittänyt sarjayrittäjä Taneli Tikan teollinen internet -liiketoiminnan vetäjäksi 12.5. alkaen. Teollinen internet (Industrial Internet) on yksi Tiedon tärkeimmistä kasvualueista. Alan kasvun arvioidaan tulevaisuudessa olevan erittäin nopeaa kaikkialla maailmassa.

"Teollinen internet linkittyy parhaillaan käynnissä olevaan valtavaan liiketoiminnan muutokseen, jonka ympärille Tieto pyrkii rakentamaan merkittävää liiketoimintaa. Olemme iloisia saadessamme Taneli Tikan joukkoomme vetämään teollisen internetin liiketoimintaamme ja auttamaan Tietoa toteuttamaan tulevaisuuden visioitaan", sanoo Ari Järvelä, Executive Vice President Tiedosta. "Arvostamme erityisesti Tikan kokemusta useista suomalaisista ja kansainvälisistä startup-yrityksistä ja odotamme hänen tuovan uudenlaista yrityskulttuuria ja kasvuyrityksistä tuttuja työtapoja myös Tietoon, joka on suurin IT-alan toimija Pohjoismaissa", Järvelä jatkaa.

Tikka on aiemmin toiminut erilaisissa tehtävissä startup-yrityksissä. Hän on toiminut muun muassa IRC-Gallerian toimitusjohtajana ja Dopplrin operatiivisena johtajana ja omistajana sekä perustanut TLD Registryn sekä ollut sen hallituksen puheenjohtaja. Tällä hetkellä Tikka toimii bisnesenkelinä teknologia-alalla. Hän on arvostettu luennoitsija ja teknologia-alan kommentaattori. Tikka on suorittanut Helsingin kauppakorkeakoulun Executive MBA -koulutusohjelman.

"Olen innoissani voidessani auttaa Tietoa pääsemään teollisen internetin kärkijoukkoon", sanoo Taneli Tikka. "Teollinen internet valtaa alaa kaikilla sektoreilla, ja meidän tavoitteenamme on toimia asiakkaidemme muutoksen kätilönä - auttaa asiakkaitamme korvaamaan vanhat järjestelmänsä uusilla, esimerkiksi SaaS-pohjaisilla ratkaisuilla. Teollinen internet on Tiedon sisällä kuin startup-yritys, jossa ketteryys ja ennakointi yhdistyvät suuren yrityksen resursseihin ja osaamiseen", Tikka jatkaa.

Teollinen internet tarkoittaa fyysisten laitteiden yhdistämistä älykkäisiin prosesseihin, suuriin tietomääriin ja kehittyneeseen analytiikkaan. Älykkäistä laitteista kerätään tietoa ja sitä analysoidaan esimerkiksi tuotantoprosessien optimoimiseksi, tehokkaan työnkulun takaamiseksi ja laitteiden saatavuuden varmistamiseksi. Tieto kohdistaa teollisen internetin palvelunsa erityisesti valmistavalle teollisuudelle, jossa ne mahdollistavat uudentyyppisen, jo olemassa olevaan laitekantaan keskittyvän liiketoiminnan.

Teollisen internetin palveluiden lisäksi merkittäviä tulevaisuuden kasvualueita Tiedolle ovat asiakaskokemuksen johtaminen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut (Lifecare). Tieto investoi lisäksi myös muihin tärkeisiin palveluihin, kuten pilvipalveluihin, sovellushallinnan palveluiden uudistamiseen ja muihin valikoituihin toimialapalveluihin.

Kuvaliite: Taneli Tikka

Lisätietoja:
Taneli Tikka, Head of Industrial Internet: taneli.tikka[at]tieto.com, 040 7719 828
Päivi Huuhtanen, Head of External Communications: paivi.huuhtanen[at]tieto.com, 040 7537 374

TIETO OYJ

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet

 

Julkaistu: 
12 Toukokuu 2014
Share