Tieto auttaa Gävlen korkeakoulua tehostamaan asianhallintaansa

Tieto toimittaa Keski-Ruotsissa sijaitsevalle Gävlen korkeakoululle standardoidun asiakirjan- ja asianhallintaratkaisun, jolla digitalisoidaan asiakirjojen käsittely ja helpotetaan noin 700 työntekijän jokapäiväisiä työtehtäviä. Suomessa saman ratkaisun avulla Tieto, valtioneuvoston kanslia ja Valtori digitalisoivat asianhallintaan liittyvät toimintaprosessit ja ottavat käyttöön ministeriöiden yhteisen asianhallintajärjestelmän.

Käyttöön otettava Public 360° -ratkaisu tukee integroidun hallintojärjestelmän käyttöönottoa Gävlen korkeakoulussa, jossa on noin 17 000 opiskelijaa. Sopimusjakso on neljä vuotta. 

– Nykyaikainen korkeakoulu tarvitsee digitaalisia työkaluja, jotka tukevat päivittäistä työtä parhaalla mahdollisella tavalla. Tiedon ratkaisun avulla korkeakoulun työntekijöiden on helpompi käsitellä asiakirjoja ja samalla varmistaa, että tiedot pysyvät ajan tasalla, sanoo Maria Sörby, Gävlen korkeakoulun hallintojohtaja.

Public 360° -ratkaisua käyttää jo yli 500 julkisen sektorin toimijaa Pohjoismaissa. Järjestelmä varmistaa, että työntekijöillä on aina käytössään viimeisin hyväksytty versio ohjausasiakirjoista, kuten säännöistä, säädöksistä ja sisäisistä rutiineista. Järjestelmä mahdollistaa myös asiakirjojen helpon jakelun ja julkaisun esimerkiksi intranetissä. Se mahdollistaa myös aiemmin voimassa olleiden sääntöjen tarkistamisen.  

Tieto on aiemmin toimittanut Public 360° -järjestelmän viidelle muulle yliopistolle ja sopimus Gävlen korkeakoulun kanssa syntyi tarjouskilpailun myötä.

– Olemme iloisia siitä, että voimme auttaa Ruotsin yliopistoja ja korkeakouluja digitalisoimaan toimintaansa. Tiedon ratkaisu on käytössä laajasti julkisella sektorilla Pohjoismaissa. Suomessa saman järjestelmän avulla yhtenäistetään valtioneuvoston asianhallinta ja järjestelmää tulevat käyttämään ensi vaiheessa ministeriöt, presidentin kanslia ja oikeuskanslerinvirasto, sanoo Tiedon Suomen julkisen sektorin ja hyvinvointi- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Leena Viljo.

Lisätietoja:

Leena Viljo, julkisen sektorin ja hyvinvointi- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja, Tieto Finland
Puh: +358 400 609458, sähköposti: leena.viljo[at]tieto.com

 (leena.viljo[at]tieto.com)Maria Sörby, hallintojohtaja, Gävlen korkeakoulu
Puh: +46-26-648585, sähköposti: maria.sorby[at]hig.se (maria.sorby@hig.se

Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet. www.tieto.fi

Julkaistu: 
20 Huhtikuu 2017
Share