TietoEnatorin suun terveydenhuollon mobiilipalvelu voitokas Vuoden laatuinnovaatio-kilpailussa

TietoEnator Oyj Lehdistötiedote 20.11.2007 Klo 11.00
TietoEnatorin yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa kehittämä Suun terveydenhuollon mobiilipalvelu palkittiin neljännen kerran, kun Lahden suun terveydenhuolto voitti julkisen sektorin sarjan Vuoden laatuinnovaatio-kilpailussa. Kilpailun järjesti Suomen Laatukeskus.
Tuomariston mukaan Lahdessa suun terveydenhuoltoon kehitetty interaktiivinen ajan- ja asiakkuuden hallinta eli internetin ja tekstiviestien käyttö uudella tavalla jonojen purkamisessa on ensimmäinen laatuaan Suomessa. "Siitä hyötyvät asiakkaat, henkilökunta sekä palvelun tuottamisen maksava kunta. Innovaatio on hyödynnettävissä laajasti myös muissa kunnissa ja yksityissektorilla", todetaan perusteluissa.
Palvelu ilmoittaa uusista vapautuneista ajoista tekstiviestillä jonossa oleville. Asiakkaat voivat internetin tai tekstiviestin välityksellä tarkistaa varauksensa sekä ehdottaa hammashoitoajan siirtoa tai peruutusta ajoissa välttyäkseen sakkomaksuilta. Kunnallisen hammashuollon lisäksi myös käytettävissä olevien yksityisten hammaslääkäripalveluiden ajat ovat näkyvissä ja varattavissa. Palvelu on käytettävissä 24 tuntia kaikkina viikonpäivinä.
TietoEnatorin hammashuollon sähköisen asiointiratkaisun piirissä on jo toista miljoonaa suomalaista. Palvelua kehitetään edelleen ja se täydentyy mm. tekstiviestimuistutuksilla ja ajanvarauksen vahvalla tunnistuksella. Tehostamalla peruutusten käsittelyä ja aikojen uudelleen jakamista pyritään lyhentämään hammashuollon jonoja ja nopeuttamaan hoitoon pääsyä. Kun asiakkaiden ei tarvitse soittaa ruuhkaiseen ajanvaraukseen, hoitajille jää myös enemmän aikaa puhelinneuvontaan ja hoidon tarpeen arviointiin. TietoEnator Tavoitteena on tarjota ratkaisuja, joiden avulla terveydenhuollon henkilöstö voi jaksaa työssään paremmin ja asiakaspalvelu kokonaisuudessaan paranee.
Aiemmin TietoEnatorin suun terveydenhuollon mobiiliratkaisu on palkittu Pääministerin Parhaat käytännöt -kilpailun sosiaali- ja terveydenhuollon sarjassa (marraskuu 2004) ja Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Tuottava Idea -aluesarjassa (marraskuu 2005). Lisäksi se on saanut, suomalaisen mobiilialojen yhteisön Mobile Monday Peer Award-palkinnon toukokuussa 2005. Ratkaisua kehitetään edelleen käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.
Lisätietoja:
Jukka Kirjavainen, kehitysjohtaja, TietoEnator Healthcare & Welfare, puh. 040 578 8974
Ari Laurila, kehitysasiantuntija, TietoEnator Healthcare & Welfare, puh. 0400 491 302
TIETOENATOR OYJ

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
TietoEnator on yksi tehokkaan tietoyhteiskunnan pääarkkitehdeistä ja yksi Euroopan suurimmista tietotekniikan palveluyrityksistä. TietoEnator konsultoi, kehittää ja hoitaa asiakkaidensa liiketoiminnan ydinjärjestelmiä verkottuvassa maailmassa. Palvelut perustuvat syvään asiakastoimialojen ja viimeisimmän tietotekniikan osaamiseen. Yhtiöllä on noin 16 000 asiantuntijaa ja toimipaikat lähes 30 maassa.
Julkaistu: 
20 Marraskuu 2007
Share